Verslag ED - 29-10-2018

Valkenswaard – SBC 0-1. De topper tussen de nummers een en twee van de ranglijst werd gewonnen door de koploper. In een open wedstrijd kregen de bezoekers voor rust de beste kansen. Na de pauze werd ook Valkenswaard gevaarlijk, maar SBC scoorde. In de 73ste minuut viel een vrije trap van Yurjen de Jongh zomaar binnen, wat ook na het slotoffensief van Valkenswaard genoeg bleek voor de overwinning. Volgende week krijgt koploper SBC achtervolger PSV op bezoek.

SBC klopt Valkenswaard in eigen huis

SV Valkenswaard speelde vandaag de topper op eigen veld tegen SBC. De ploeg uit Son en Breugel stond nog met de volle winst bovenaan op de voet gevolgd door de uilen. De winnaar van deze pot voetbal verschafte zich goede perspectieven voor het winnen van de eerste periode.

Het zou een wedstrijd worden waarbij beide ploegen aan elkaar waren gewaagd, waarin het spel steeds heen en weer bleef gaan en waarin scheidsrechter Hendrix een redelijke stempel zou drukken met 8 gele kaarten in een sportieve topper.

Onder een fris herfstwindje startte om 14.30 uur de wedstrijd op het uilennest. Ondanks de kou was het sportpark goed gevuld met aardig wat supporters uit Son die hun ploeg kwamen aanmoedigen.

Het eerste kwartier was wat aftasten voor beide ploegen waarin op wat schietkansjes na weinig kansen werden gecreëerd. Ook de rest van de eerste helft ging gelijk op waarbij SBC wel de grootste kansen kreeg om op voorsprong te komen. Het raakte de lat eenmaal en miste een rebound dicht voor het doel. Als de ploeg uit Son en Breugel wat doeltreffender was geweest was het met een voorsprong naar de thee gegaan.

Direct na rust was het Valkenswaard die uit een mooie aanval een doelkans creëerde maar ook zij waren niet scherp genoeg. Dieper in de 2e helft kreeg ook Rob Vlassak nog een kop kans maar ook hij zag de bal niet in het doel belanden.

De wedstrijd bleef heen en weer gaan en in de 74e minuut kwam SBC op voorsprong. Een overdreven gegeven vrije trap werd genomen door Yurjen de Jongh. Hij legde de bal voor het doel maar werd door iedereen gemist waardoor hij tot zijn verbazing de bal rechtstreeks achter Evert Daams in het doel zag gaan. Valkenswaard probeerde daarna met wat wissels nog wel wat te forceren maar speelde niet zijn beste wedstrijd en kwam ook niet meer tot scoren waardoor SBC een grote stap zette in het winnen van de eerste periode en Valkenswaard voorlopig in de achtervolging moet.

Valkenswaard – SBC (verslag SBC)

In een levendige en open wedstrijd trok SBC uiteindelijk aan het langste eind. SBC kreeg in het slot van de eerste helft de beste kansen om de score te openen. Na de pauze werd ook Valkenswaard gevaarlijk. De na later bleek viel de enige treffer in minuut 73. Een vrije trap van Yurjen de Jongh op rechts viel in het strafschopgebied over iedereen heen en verdween in de linker bovenhoek, 0-1. In het slotoffensief wist SBC met kunst en vliegwerk de volle winst over de streep te trekken.