SBC - Wilhelmina Boys: 3-1

Alhoewel de ruststand (0-0) het niet zou vermoeden, was het toch een levendige eerste 45 minuten. Beide partijen schuwden de aanval niet. SBC creƫerde zich de beste kansen, doch geschoord werd er niet.

Na de pauze was SBC dominant en vielen er in een tijdsbestek van vier minuten drie doelpunten. In de 52e minuut bediende Fitim Maloku Sam Weijers op maat en die opende de score, 1-0. Twee minuten later zorgde Joost van Heck uit een corner van Yurjen de Jongh voor de 2-0. Weer twee minuten later was het wederom raak. Een diagonaal schot van Bas van der.Heijden betekende namens de bezoekers 2-1. Het duurde tot de slotminuut toen SBC de wedstrijd veilig wist binnen te halen. Sam Weijers ging op rechts goed door en hij bediende Joost van Heck op maat, 3-1.

Wilhelmina Boys kan het koploper S.B.C. net niet moeilijk genoeg maken en verliest met 3-1 (verslag Wilhelmina B)

De hoofdmacht van voetbalvereniging Wilhelmina Boys is er niet in geslaagd om ook haar derde uitwedstrijd van het seizoen in een overwinning om te zeten. Op bezoek in Son en Breugel bij koploper S.B.C. wisten de tricolores prima partij te geven, maar moesten na een 0-0 ruststand in de tweede helft toch haar meerdere erkennen in de tegenstander.

Voor deze vijfde wedstrijd van het voetbalseizoen kon hoofdtrainer Toon van der Loo weer beschikken over Ossy Azeuini en ook spits Robbie Baeten was na enkele weken blessureleed weer beschikbaar, voor de eerst genoemde was een plaats in de basis opstelling weggelegd, waardoor Hassane Djibo Omanou een plaats op de reservebank moest innemen net als de jonge spits van de bestenaren. S.B.C. is een tegenstander die in de afgelopen jaren ook vaak moeilijk te bedwingen bleek. Het laatste treffen tussen de kemphanen was daar een uitzondering op. Die wedstrijd dateert van februari 2017 en de einduitslag was destijds maar liefst 1-8 op het sportpark van S.B.C. in het voordeel van de tricolores, maar de posities op de ranglijst waren destijds omgekeerd ten opzichte van de huidige stand.

Vanaf het allereerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter van Moll golfde het spel op en neer, bij beide elftallen lag de nadruk duidelijk op de aanval en zowel de thuisploeg als de bezoekers gingen op zoek naar het openingsdoelpunt. Het is dan ook vreemd dat, ondanks de vele mogelijkheden de gelijk opgaande de eerste helft werd afgesloten met een 0-0 stand op het scorebord.

In het tweede bedrijf was het de thuisspelende vereniging die het initiatief meer naar zich toe wist te trekken. Het gemis aan doelpunten in de eerste helft werd goedgemaakt in de eerste tien minuten na de pauze. Allereerst scoorde S.B.C. kort na elkaar via een goed uitgespeelde aanval en even later uit een hoekschop twee doelpunten, kort daarna was het Bas van der Heijden die met ene bekeken schot de keeper van de tegenpartij kansloos liet en de bestenaren weer terug in de wedstrijd bracht. Daarna golfde, net als in de eerste helft, het spel weer op en neer, maar tot veel uitgespeelde mogelijkheden leidde dat niet meer. Door de stand op het scorebord ging de wedstrijd zeker niet als een nachtkaars uit, de spanning was voelbaar totdat in de laatste minuut een uitgespeelde aanval van S.B.C. werd gepromoveerd tot een doelpunt, waarmee de eindstand op 3-1 werd gebracht.

Opstelling Wilhelmina Boys :

Rick Saes, Rico Klokgieters, Lars Kuys, John Termeer (Tom Franse), Koen Leijtens, Stef Vervloet, Ossy Azeuini (Hassane Djibo Omanou), Cas Kuipers (Robbie Baeten), Leandro Rodrigues, Walid Maruan, Bas van der Heijden