Hapert SBC  0-2 zondag 30 september 2018

 


Hapert wordt een helft overrompeld door SBC

Na een matige start vorige week, waarin het één helft redelijk en één helft te gehaast speelde, kreeg Hapert dit weekend SBC uit Son op bezoek. Wederom een promovendus, maar dat wil niets zeggen.

Hapert werd vanaf de eerste minuut hoog vast gezet door een agressief SBC. Het kreeg niet de kans om op te bouwen en had de grootste moeite om overeind te blijven. Al na 4 minuten waren de bezoekers dichtbij een treffer, maar gelukkig voor Hapert wist keeper Storms er een voet tussen te krijgen. Ondanks het overwicht van de bezoekers kreeg ook Hapert via Kevin Raaijmmakers in de beginfase al een kans. Diens boogbal was echter een prooi voor de doelman van SBC. De bezoekers bleven aandringen en zagen hun inspanningen al na ruim 10 minuten beloond worden. Een voorzet van rechts werd binnengekopt door één van de spitsen van SBC (Sander).

Hapert speelde matig, maar toch kreeg het de nodige kansen en mogelijkheden in het eerste bedrijf. Jordi Huijbregts en Kevin Raaijmakers kwamen namens Hapert in kansrijke positie, maar waren niet doeltreffend. Na een kwartier spelen bleef een overtreding op Kevin Raaijmakers binnen het strafschopgebied onbestraft en werd Hapert een penalty onthouden. SBC daarentegen was scherper en effectiever als het gaat om benutten van kansen. Na ruim 20 minuten spelen werd het 0-2 toen dit keer een harde voorzet van links tegen de touwen werd gekopt (Rob). Hapert liet zich voetballend ondersneeuwen maar voor wat betreft kansen en mogelijkheden was het misschien wel bovenliggend. Een korte genomen hoekschop werd te nauwer nood opnieuw tot hoekschop verwerkt en op slag van rust raakte een vrije trap van Kevin Raaijmakers de kruising. Tussendoor was Jordi Huijbregts nog besluiteloos toen hij oog in oog kwam met de doelman.

Het eerste bedrijf samenvattend: SBC voetballend veel beter dan Hapert. Hapert meer kansen dan SBC. SBC veel effectiever en terecht leidend met 0-2 bij rust.

Na de thee een veel gretiger Hapert. Een paar wissels hadden een positieve uitwerking en SBC kreeg niet meer de kans om te voetballen. Alle tweede ballen waren voor de thuisploeg. De gasten kregen geen kansen meer, maar gek genoeg kreeg ook Hapert de gehele tweede helft aanzienlijk minder kansen dan in de eerste helft. Ondanks dat het voetballend nu bovenliggend was, was het nauwelijks gevaarlijk. SBC beperkte zich tot verdedigen; het hoefde niet echt meer en koesterde de voorsprong.

Conclusie na 90 minuten voetbal: Twee totaal verschillende helften gezien. Hapert in de eerste helft onderliggend. Wel kansen. In de tweede helft meer initiatief voor Hapert. Helaas resulteerde het niet in de noodzakelijke kansen en doelpunten.
Hapert mag zich optrekken aan het in de tweede helft vertoonde spel en mag komend weekend PSV met vertrouwen ontvangen.

Links:

ED