Rob Kapteijns laat zich gelden bij SBC

Drie jaar geleden was Rob Kapteijns (26) het selectievoetbal helemaal zat en koos voor een vriendenteam. Dit seizoen is de aanvaller weer terug bij SBC 1.
Langzaamaan sloop het er een beetje in bij Rob Kapteijns, die in 2011 doorbrak in het eerste elftal van SBC maar er na een paar jaar eigenlijk helemaal klaar mee was. ,,Ik zat op een gegeven moment in de auto naar een wedstrijd en dacht: wie houd ik nou voor de gek? Ik heb hier helemaal geen zin meer in”, vertelt Kapteijns. ,,Ik vond op dat moment de zaterdagavonden veel belangrijker dan het voetbal.”

Niet alleen het verleidelijke nachtleven was reden voor de spits om te stoppen. Ook kwakkelde Kapteijns al een jaar lang met verschillende blessures, was hij net begonnen als zelfstandig timmerman en last but not least: SBC zat sportief al een tijdje in een neerwaartse spiraal, wat de sfeer absoluut niet bevorderde.

Ik vond op dat moment de zaterdag­avon­den veel belangrij­ker dan het voetbal

En dus stapte Kapteijns over naar het zesde, een vriendenteam waarin hij drie jaar lang speelde. ,,Het was heel gezellig, maar je kan het niet serieus nemen. Als aanvaller stond ik vooral centraal achterin, omdat je daar de meeste ballen krijgt”, zegt hij grijnzend. ,,Op de bank zitten vond ik toen ook niet erg. Iedere zaterdag tot 5 of 6 uur ’s nachts door en dan weer om 9 uur op de club zijn. Niet echt een succes. Maar we hadden wel gruwelijk veel lol.”
Lokroepen

Kapteijns heeft naar eigen zeggen afgelopen jaren in de kroeg ‘flink zijn best gedaan’, maar is inmiddels wat rustiger geworden. Lokroepen vanuit het eerste elftal klonken met de tijd steeds aantrekkelijker. Het begon weer te kriebelen bij de voorhoedespeler, die gesteund door zijn vrienden van het zesde, voor de zomer weer aansloot bij trainingen van de hoofdmacht.

,,Ik ben de laatste maanden bezig een inhaalslag te maken. Ik heb de afgelopen drie jaar eigenlijk nooit getraind. Nou snap je wel dat dat niet echt bevorderlijk is. Vroeger ging het allemaal heel natuurlijk, nu is het toch nog wat onwennig, de balbehandeling, het gevoel op het veld en zo. Maar ik ben blij dat ik het plezier in het voetbal heb teruggevonden en nog een paar jaar voor me heb. Ook voor ons mam is het leuk. Zij ging vroeger vaak bij me kijken en kan nu weer op zondagen van huis af.”

Mooi ploegske

Eind vorig seizoen gaf Kapteijns als invaller in de beslissende promotiewedstrijd zijn visitekaartje af met een goal. Deze competitie staat hij vast op ‘10’ en maakte twee goals in de eerste twee gewonnen duels van SBC. ,,We hebben een mooi ploegske, maar nog geen ambities uitgesproken”, aldus Kapteijns, die in 2013 al eens kampioen werd in de derde klasse en nu een van de oudere spelers is bij SBC. ,, Moeten we omhoog of naar beneden kijken? We zijn net gepromoveerd en weten het nog niet. Dit weekend tegen Unitas’59 kunnen we mooi zien waar ongeveer we staan.”
 

Verslag ED